Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Väliseinämuuraus – kestävä ratkaisu rakentamiseen
27 June 2024

Rakentamisessa väliseinämuuraus on olennainen osa,

Hissin huolto varmistaa sen sujuvan liikkumisen ja turvallisuuden
23 May 2024

Hissit ovat nykypäivän rakennusten keskeisiä eleme

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Remontoi turvallisesti - turvallisuusvinkkejä omatoimiselle tekijälle ja rakennusurakoitsijalle

Jokainen koti vaatii ajoittain erilaisia huoltotoimenpiteitä. Pienemmät korjaustoimenpiteet kuten seinän kolhun paikkaaminen ja lattialistojen uusiminen hoituvat yksinkertaisesti ilman suuria turvallisuusriskejä. Kun siirrytään suurempiin remonttihommiin, myös onnettomuusriskit kasvavat. Turvallisuuden tulisi olla ensimmäinen asia joka otetaan huomioon, sillä oma terveys on huomattavasti kodin remonttia tärkeämpää. Sairaalassa ei terveyden kustannuksella tehdyn kotiremontin työnjälkeä pääse ihastelemaan. Jos olet epävarma remontin turvallisuudesta tai omista taidoistasi, jätä homma suosiolla tekemättä. Kysy onko lähipiirissäsi halukasta apulaista, tai palkkaa osaava rakennusurakoitsija tekemään työ toiveidesi mukaisesti. Rakennuspalveluja tarjoaa muun muassa Viikin Rakennus Oy.

Kotiremonteissa vaarallisimpia töitä ovat sähköön liittyvät työt. Pienikin virheliike tai –asennus voi johtaa katastrofiin. Sähkötyöt on lähtökohtaisesti jätettävä ammattilaisen rakennusurakoitsijan vastuulle. Pieniä töitä kuten polttimon vaihtoja ja sokeripalan vaihtaminen valaisinpistorasiaan ovat sallittuja jokaiselle, mutta antennin asennusta lukuunottamatta sähköasennustyöt on toteutettava osaavalla sähköalan taitavalla.

Perussäännöt turvallisuuden varmistamiseksi on pidettävä mielessä, olit sitten itsenäinen tekijä tai kokenut rakennusurakoitsija. Oikeanlaisten ja ehjien työkalujen käyttö on ensiaskel onnistuneeseen lopputulokseen. Suojavarusteiden kuten suojalasien, hanskojen ja kuulosuojaimien käyttöä on harkittava tapauskohtaisesti. Maalaustöissä kypärä ei lohduta jos maalia putoaa suoraan silmään, ja sahatessa kuulosuojaimet estävät sinua vain kuulemasta omaa kielenkäyttöäsi jos satut osumaan sormeen jonka päältä suojahanska on unohtunut.

Ergonomiset työasennot ovat erittäin tärkeitä, sillä toisin kuin ensin ajattelee, remonttitapaturmat eivät johdu vain suojavarusteiden puutteesta, vaan myös esimerkiksi väärästä nostotekniikasta. Tällä saa helposti viheliään ja pitkään kestävän selkävaivan. Kiinnitä huomiota selkä suorassa nostamiseen, ja liikeratojen vaihtamiseen esimerkiksi suuressa maalausurakassa.

Huolehdi siististä työympäristöstä. Kompastumalla väärä työkalu kädessä lopputulos voi olla ruma. Laita työkalut ja tarvikkeet takaisin paikoilleen mahdollisimman pian käytön jälkeen, ja siivoa roskat pois alta. Asianmukainen valaistus ja rauhallinen työympäristö mahdollistavat tarkan työn jälken. Muista työskennellä vain hyvin levänneenä, jolloin olet tarkkaavaisempi ja huomioit ympäristön paremmin. Välineiden ja tuotteiden käyttöohjeiden perusteelinen lukeminen on ehdottoman tärkeää.

Tikkailta putoaminen tai niiden kaatuminen aiheuttavat yksin huomattavan osan kotona loukkaantumisista. Aseta tikkaat tasaiselle ja kestävälle alustalle. Keskitä painosi pystypuiden väliin, äläkä koskaan nouse vain kahden ylimmän tikaksen varaan. Jos tikkaasi ovat liian lyhyet, jätä työ tekemättä siihen saakka kunnes olet hankkinut korkeammat.

Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, pidä ensiapupaketti saatavilla! Koskaan ei voi olla liian varma, ja kaikille sattuu tapaturmia. Huolehdi että ensiaputarvikkeet ovat ulottuvillasi epätoivotun tilanteen varalle. Turvallista remontointia!