Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti
18 October 2022

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista

Kattoremontti saattaa olla ajankohtainen, vaikka katto vaikuttaisi olevan kunnossa
15 July 2022

Katto suojaa taloa ja joutuu monen ulkoisen rasitu

Salaojat pitävät talosi perustukset kuivina
12 April 2022

Salaojia käytetään ensisijaisesti pohjaveden poist

Betonirakenteen injektointi toimii hyvin rakenteiden korjaamisessa
18 February 2022

Betoni on nykyisin todella yleinen rakennusmateria

Likakaivon tyhjennys täytyy tehdä säännöllisesti
22 December 2021

Omakotitalossa riittää aina puuhaa ja kaikista asu

Remontin suunnittelu – tuumasta toimeen rakennusurakoitsijan avulla

Pakolliset kodin remontit voivat tuntua väistämättömältä pahalta ja taloudelliselta taakalta, varsinkin silloin kun niitä ei päällepäin näe eikä niihin sisälly esteettistä muutosta. Aika ajoin remontointi, kunnostus ja uusiminen on kuitenkin tarpeen asuinmukavuuden ja kiinteistön kunnon ja arvon ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi. Kunnostustöiden huolellinen suunnittelu ja budjetointi voivat auttaa kustannusten ja vaivan minimoinnissa, ja varmistaa remontin mutkattomuuden ja sujuvuuden. Kunnostustöiden yhteydessä saattaa muuten käydä niin, että suunniteltu pintaremontti laajenee edetessään suurempien kunnostustarpeiden paljastuessa hankkeen ollessa jo käynnissä. Suunnitelmallisuus ja huolellisuus ovatkin äärimmäisen tärkeitä remonttia kartoittaessa kustannusten ja aikataulun aisoissa pitämiseksi.

Ennen kuin voidaan laatia perinpohjainen remonttisuunnitelma ja budjetti, on tärkeää kartoittaa minkä laajuinen ja suuruinen kunnostus on tarpeen. Pieni pintaremontti on usein huomattavasti edullisempi ja nopeampi operaatio kuin esimerkiksi koko ulkokaton uusiminen. Tärkeää on myös päättää aletaanko hommiin itse, vai palkataanko avuksi ammattilainen rakennusurakoitsija, kuten Viikin Rakennus Oy. Esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleiden uusiminen onnistuu usein amatööriltäkin, mutta koko putkiston ja vesihanojen kunnostamiseen ja asentamiseen saattaa olla viisasta hälyttää asiantunteva rakennusurakoitsija paikalle kalliiden ja kohtalokkaiden virheiden ja vahinkojen välttämiseksi. Monet päätyvätkin nykyään rahansäästösyistä tekemään osan remontista itse kykyjensä puitteissa ja mukaisesti, ja jättämään hankalat vaiheet ammattilaisen hoidettavaksi. Myös materiaalien valinnoilla voi olla suuri merkitys ja vaikutus remontin hintaan, joskin joissain tapauksissa kalliimmilla materiaaleilla on pidempi elin - ja käyttöikä.

Remonttia suunnitellessa myös ajoitus on viisasta miettiä tarkasti, sillä esimerkiksi koko kylpyhuoneen uusiminen saattaa jättää tilan käyttökelvottomaksi koko remontin keston ajaksi. Jos mahdollista, kunnostustyöt olisi siis hyvä ajoittaa esimerkiksi pitkän lomamatkan kanssa päällekkäin, tai ainakin ajankohdalle jolloin sukulaisten tai ystävien luona kyläily on tarpeen tullen mahdollista. Usein nyrkkisääntönä toimii ajatus siitä, että mitä suuremmat asuintilat ovat, sitä vähemmän haittaa remontista on. Pintaremontin kanssa eläminen on niin ikään helpompaa kuin paikaltaan revityn keittiön, katon tai kylpyhuoneen. Asiantuntevat, ja kokeneet rakennusurakotsijat saavat kyllä kunnostustyöt hoidettua hyvällä aikataululla ja minimaalisella haitalla. Remonttia ei siis tarvitse pelätä, vaan hanke kannattaa laittaa rohkeasti käyntiin.