Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Talonpohjien rakentaminen sopiville tonteille
6 July 2020

Talonpohja voi kuulostaa maallikolle hyvinkin yksi

Keittiöremontit eri budjeteille
27 March 2020

Keittiöremontti on monille tuttu juttu, niin kerro

Paalutustyöt - Betoni- tai teräspaalutus talon perustana
18 February 2020

Talon perustustöiden voidaan sanoa olevan talon ra

Kuka vastaa hissihuollosta ja hissin turvallisuudesta
28 January 2020

Hissi helpottaa taloyhtiön asukkaiden elämää paljo

Painuneen talon oikaisu
28 January 2020

Painuneen talon taustalla voi olla monta syytä. Us

Paalutustyöt - Betoni- tai teräspaalutus talon perustana

Talon perustustöiden voidaan sanoa olevan talon rakennuksen tärkein vaihe, koska siinä tehdään rakentamiselle vankka perusta, sekä jos jokin menee vikaan tässä vaiheessa, on korjaaminen jälkikäteen haastavaa. Talon perustuksen valinnat perustuvat yleensä maaperään ja sen laatuun. Tätä varten alussa tehdään maaperätutkimus. Jos maaperä, johon rakennetaan on hyvin pehmeää, hienorakenteista tai eloperäistä, vaatii rakennus enemmän tukea eli paalutusta. Tämä on aika yleistä pientaloalueilla. Paalutuksessa on pari eri tapaa ja tässä kirjoituksessa käydään läpi kuinka betonipaalutus ja teräspaalutus tehdään.

Betoni on materiaalina kestävä ja myöskin ympäristöystävällinen. Se on edullinen tapa tehdä perustus. Betonipaalut lyödään maahan ja se on betonin painavuuden vuoksi vaativa toimenpide, johon vaaditaan isot paalutuskoneet. Betonipaalutuksessa saadaan vähällä paalumäärällä erittäin kestävä pohja. Paalutus voidaan tehdä lyömällä tai poraamalla teräspaaluilla.

Teräspaalutus on siitä hyvä vaihtoehto, että se vie vähemmän tilaa kuin betonipaalutus ja varsinkin pienillä omakotitaloalueilla kätevä tapa tehdä paalutuksia. Ne ovat myös kevyempiä työstää, joten ympäristöön ei tule niin voimakasta tärinää kuin yleensä paalutuksessa, joten ympärillä olevien rakenteiden tai rakennusten vaurioitumisesta ei tarvitse kantaa huolta.

Yleensä asennustyöt tehdään roudattomaan aikaan, koska se on vaivattomampaa silloin. Mutta paalutus voidaan tehdä myös roudan aikaan, jolloin maata puhkotaan apuvälineillä kuten routapiikillä.

Paalutusten päälle tehtävien perustusten hyvä puoli on se, että pohjasta tulee hyvin tuulettuva kun perustusta ei tehdä maata vasten. Eläväisen ja pehmeän maan painuminen on aina riski, mutta paalutuksella tehdyssä perustuksessa tämä ei ole ongelma.

Usein ajatellaan paalutustöiden olevan kallis vaihtoehto. Mutta kuten muissakin asioissa, myös tässä suunnitelmallisuus vähentää kustannuksia. Ja huomioon kannattaa juurikin ottaa se, että jos talon painumista tulee maanvaraisessa perustamisessa, on korjailu myöskin kallista touhua.

Kuinka paljon aikaa se sitten vie? Teräspaalutus voidaan tehdä jopa yhdessä päivässä. Toimintaa nopeuttaa myös se, että muut alkuasennustyöt ovat tehty jo valmiiksi, kuten vesijohtojen, kaapelien ja viemärien kaivanta. Näin saadaan työ tehtyä tehokkaammin kun tiedetään mihin paalua voidaan asentaa.

Jos paalutustyöt tai ylipäätään talon perustus mietityttää, ota yhteys paikalliseen palvelun tarjoajaan. Paalutustöitä tarjoaa esimerkiksi: Hoijar & Paro Trans Ab.