Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Työympäristön sisustussuunnittelu parantaa viihtyvyyttä ja tuottavuutta
31 May 2023

Työympäristön sisustussuunnittelu on prosessi, jos

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet
17 January 2023

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäv

Keittiöremontit eri budjeteille

Keittiöremontti on monille tuttu juttu, niin kerrostalo, rivitalo kuin omakotitaloasumisessa. Keittiöremontissa on monta asiaa, jonka avulla voi vaikuttaa remontin sisältöön, kestoon, vaativuuteen ja hintaan. Tässä blogissa keskitytään kuitenkin siihen miten teet pienen budjetin remontin ja mitä mahdollisuuksia taas on, jos budjetti ei ole rajoittamassa toiveita. Keittiöremontteja Oulussa tarjoaa esimerkiksi: Oulun Remontti Idea Oy.

 

Pienen budjetin keittiöremontti

On monta tapaa millä tehdä keittiön freesausta pienillä valinnoilla. Aina ei tarvitse lähteä vaihtamaan kaikkea, ja joskus jopa halutaan jättää jotain vanhaa keittiöön. Jos lähdetään kaikista pienimmästä muutoksesta liikkeelle, voi kaapeista vaihtaa vetimet sekä vaihtaa välitilan pintaa. Pinnan voi saada raikkaaksi ihan vain maalaamalla vanhan pinnan päälle, onnistuu jopa laatoillekin hyvin. Tai jos pinta on tasaista, voi päälle laittaa maalin sijaan myös tapetin ja peittää sen lasilevyllä. Jos haluaa astetta enemmän muutosta, voi keittiön tason myös yleensä vaihtaa aika vaivattomasti.

Jos kaipaa isompaa muutosta mutta haluaa pysyä pienessä budjetissa, voi kaappien ovet usein myös vaihtaa uusiin tai vähintään maalauttaa ne ammattilaisella. Nykyisin on myös muodissa poistaa yläkaapit keittiöstä ja tehdä avonaisia hyllyjä, näin keittiöön tulee paljon tilan tuntua.

 

Luksusta keittiöön

Jos taas rahaa löytyy budjettiin enemmänkin, voit keittiöön tuoda arkea helpottavia tekijöitä mukaan sekä pientä luksusta. Yksi jo pitkään suosiossa ollut asia on kaikkien kodinkoneiden integrointi keittiöön. Tämä tuo tyylikkyyttä ja virtaviivaisuutta keittiöön. Mahdollista on piilottaa tasot myös, jos ei ole halukas siivoamaan kaikkia kahvin tai leivän teko välineitä pois, mutta haluaa ne kummiskin poistaa näköpiiristä tarvittaessa.

Viime aikoina ovat tulleet suosioon myös erilaiset napin painalluksella esiin tulevat osat, kuten piilotettu maustehylly tai kokkausvälineet, niin että ne saa mielekkäästi esiin ja noukittavaksi tarpeen tullessa. Toinen tekniikan ja muotoilun mahdollistama asia on myös integroitu ja valaistu kasvihuone, johon voi laittaa yrtit menestyksekkäästi kasvamaan.

Ylipäätään reilulla budjetin nostolla keittiön muotoakaan ei määritä vanhat ratkaisut, vaan voit tehdä keittiöstä sen mallisen kuin haluat. Tästä hyvänä esimerkkinä avoimet keittiöt, johon on tehty saareke jakamaan oleskelutilaa, ja vielä niin että saarekkeeseen on asennettu tarvittavat vesipisteet ja hellat, jotta voi kokkailla kasvot olohuoneen televisiota tai vieraita päin.