Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Rakentaminen ja injektointi

Ensimmäinen sanasta injektointi mieleen tuleva asia on rokotus tai jotakin muuta lääketieteeseen viittavaa. Jos uskoit tämän artikkelin kertovan näistä aiheista, tulet todennäköisesti pettymään. Tai ehkäpä opit jotakin uutta, sillä tämä kirjoitus kertoo injektoinnista rakentamisen yhteydessä. Rakentamisella taas tarkoitan kaikenlaista kiinteistöjen pystyttämiseen liittyvää toimintaa. Suuremmassa mittakaavassa tällä tarkoitetaan myös rakennusten huoltoa ja remontoimista. Ja juuri remontoinnissa on tällä ruiskuttamismenetelmällä merkittävä rooli.

Miten prosessi tapahtuu?

Injektoinnilla tarkoitetaan nestemäisen aineen ruiskuttamista pienten reikien kautta esimerkiksi seiniin ja lattiarakenteisiin. Tällä menetelmällä voidaan korjata muun muassa vajonnut talo ja vajoamisesta syntyneet halkeamat. Ruiskuttaessa on tärkeää varmistaa, että neste pääsee rakenteeseen tasaisesti. Reiät porataan tasaisin välimatkoin lähelle toisiaan. Toisin kuin esimerkiksi ruuveja varten tehtävät reiät, injektioaukot porataan tietyssä kulmassa. Ne ulottuvat siten muurausrungon takimmaiseen kolmannekseen tai perustuksen pohjan alapuolelle. Menetelmä voidaan suorittaa joko paineen alaisena tai ilman painetta.

Nestemäisenä aineena voidaan käyttää muun muassa vesiliukoisia silikoneja, polyuretaania tai epoksia. Tarjolla on myös muita vaihtoehtoja. Aineen valinta riippuu kohteen vaatimuksista. 

Betonirakenteen injektointi on matalan riskin menetelmä, joka tekee siitä suositun valinnan erilaisia halkeamia korjatessa. Se ei yleensä aiheuta esimerkiksi tärinää tai kuluta rakennusta. Korjaamiseen on toki olemassa myös muita metodeja, kuten sahaamista tai kokonaan uuden rakenteen paikalle asettamista.

Miksi injektoida?

Esimerkiksi edellä mainitun vajoavan talon tapauksessa, on vian korjaaminen erittäin tärkeää. Tämän menetelmän avulla voidaan paitsi korjata vajoamisesta johtuvat halkeamat, myös nostaa talo ja vahvistaa sen pohjaa. Jos rakenteessa on halkeamia, pääsee sinne kosteutta, joka voi pidemmän ajan kuluessa aiheuttaa kosteusvaurioita. Kosteudesta aiheutuva home taas voi vaarantaa ihmisen terveyden. 

Ruiskuttamisen avulla voidaan luoda kosteuden kestävä horisontaalinen suoja rakennukselle ja tiivistää se niin, ettei rakenteisiin pääse vettä. Tällainen suoja on mahdollista luoda myös metallilevyjen avulla tai vaihtamalla haljenneet seinät uusiin.

Vaikka kyseessä onkin melko suoraviivainen ja riskitön menetelmä, ei sitä kuitenkaan tule tehdä itse. Työhön kannattaa ehdottomasti palkata alansa ammattilainen, joka osaa valita esimerkiksi ruiskutettavan materiaalin oikein. Yksi esimerkki on Suomen Rakennevahvistus Oy. On myös todella tärkeää tehdä korjaus hallitusti, jotta se varmasti ajaa asiansa.