Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Työympäristön sisustussuunnittelu parantaa viihtyvyyttä ja tuottavuutta
31 May 2023

Työympäristön sisustussuunnittelu on prosessi, jos

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet
17 January 2023

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäv

Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen
17 January 2023

Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täy

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti
18 October 2022

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista

Onnistunut saunaremontti vaatii huolellista suunnittelua

Riippumatta siitä, onko sauna suuren tai pienen remontin tarpeessa, kannattaa se suunnitella huolellisesti ja toteuttaa ammattitaidolla. Jo suunnittelu vaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka osaa suositella sopivia materiaali vaihtoehtoja ja auttaa löytämään toimivan kokonaisuuden. Jos taitoa riittää, voi saunaremontin tehdä itse, mutta sähkö ja LVI-työt kannattaa jättää ammattilaisen toteutettavaksi. Saunaremontin voi tehdä kylpyhuoneremontin yhteydessä, erityisesti silloin, jos tilat ovat toisiinsa yhteydessä.

Saunaremontin työvaiheet

Saunaremontissa on monta työvaihetta, jotka vaihtelevat remonttitarpeen mukaan. Saunaremontti aloitetaan yleensä purkutyöllä, jossa vanhaan saunaan kuuluvia elementtejä puretaan pois. Purkutyöhön voi kuulua esimerkiksi: vanhojen lauteiden, seinäpaneelien, lattian, väliseinän, laattojen, höyrynsulun ja tuuletusrimojen purkaminen.

Purkutyön jälkeen tehdään tilaan erilaisia pohjatöitä. Lattia tasoitetaan ja tehdään siihen mahdolliset kaadot. Tämän jälkeen tehdään vesieristys, asennetaan laatat ja saumataan ja seuraavaksi on vuorossa saunan eristys. Pohjatöiden jälkeen paneloidaan seinät, asennetaan uudet lauteet ja kiuas. Viimeisimpänä asennetaan valaistus, joka on tärkeässä asemassa, että saunaan saadaan luotua oikea tunnelma.

Materiaalien valinta ja remontin hinta

Materiaalien valinta kannattaa myös tehdä huolella. Saunatilan tulisi olla sekä kaunis, viihtyisä ja kestää aikaa sekä kulutusta. Lauteet tehdään yleensä puusta, esimerkiksi lepästä, haavasta tai kuusesta. Lauteet voi joko suojata itse ja niitä on myös saatavana valmiiksi viimeisteltynä ja pintakäsiteltynä. Usein seinämateriaali ja lauteiden materiaali valitaan samasta tai toisiinsa sointuvasta puusta. Perinteisesti saunatila on jätetty puunväriseksi, mutta myös saunassa voi halutessaan leikitellä väreillä tai käyttää vaikkapa harmaaksi käsiteltyä puuta. Saunan ovia on myös saatavana esimerkiksi umpipuisena tai lasisena, eri sävyisenä, kirkkaana ja myös kuvioituna. Lisäilmettä saunaan voi tuoda myös kuumuutta kestävillä kivilaatoilla ja kiukaita on myös tarjolla monia erilaisia ja kokoisia.

Saunaremontin hinta määräytyy monen eri tekijän mukaan, siihen vaikuttavat esimerkiksi, minkälainen tila on kyseessä, käytettävät materiaalit ja urakoitsijoiden työn hinta. Remonttipalveluiden tarjoajia on paljon ja sopimukseen saattaa kuulua erilaisia töitä. Saunaremontti kannattaa kilpailuttaa ja pyytää tarjous, joka sisältää kaikki remonttiin kuuluvat työt, työtunnit ja takuut. Saunan remontista voi myös hakea kotitalousvähennystä, jonka enimmäismäärä on 2250 euroa ja puolison kanssa 4500 euroa.

Lisätietoa saunaremontista voit lukea esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy sivuilta.