Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Työympäristön sisustussuunnittelu parantaa viihtyvyyttä ja tuottavuutta
31 May 2023

Työympäristön sisustussuunnittelu on prosessi, jos

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet
17 January 2023

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäv

Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen
17 January 2023

Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täy

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti
18 October 2022

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista

Huomasitko katossasi vaurion tai vuotaako katto? Katon korjaus voi olla tarpeen

Vesikatto ja katon rakenteiden merkitys

Vesikatto on varmasti yksi tärkeimmistä taloa vedeltä ja kosteudelta suojaavista rakenteista. Katto kestää vuosia mutta sään vaihtelut ja katon rakenteelliset tekijät voivat aiheuttaa katon eri rakenteisiin muutoksia, mikä vaatii katon korjausta. Kattotuolit, aluskatteet ja ruoteet ovat tärkeitä rakenteita vesikaton kunnon lisäksi kun arvioidaan katon kokonaiskuntoa. Mikään materiaali ei kestä ikuisesti ja tämän takia on tärkeää uusia vesikatto ennen vanhan vesikaton takuun umpeutumista tai mikäli muita katon korjausta vaativia toimenpiteitä ilmenee katon rakenteisiin.

Mihin kiinnittää huomiota katossa

On tärkeää kiinnittää huomiota katon kuntoon ja tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet välittömästi jos katolla ilmenee esimerkiksi maalin irtoamista tai tummentumia. Ennakoivilla toimenpiteillä voidaan välttää tarve uusia vesikatto kokonaan. Mikäli katto vuotaa tai huomaat katolla tummia läikkiä voi olla vesikaton uusiminen kokonaan tarpeen, että voidaan välttää suuremmat vesivahingot ja kosteuden siirtyminen muihin talon rakenteisiin. Mikäli näihin asioihin ei kiinnitä huomiota, pienet kattovuodot voivat vuosien varrella aiheuttaa talon puurakenteisiin homekasvua ja tämän myötä myös sisäilma voi olla terveydelle haitallista. Pitkään jatkunut kattovuoto voi myös heikentää kattorakenteita ja aiheuttaa kattorakenteiden painumisen.

Kuten aikaisemmin jo mainittiin. Vesikatosta ja katon rakenteista huolehtiminen on tärkeää vesi- ja homevaurion välttämiseksi. Hoitamaton katto voi houkutella myös asunnon ullakolle rottia tai muita tuholaisia joten ennakoivalla katon huollolla voisi välttää myös tämän. Hoitamattoman katon korjauskustannukset voivat olla yllättävän suuret jos myös kattorakenteita joudutaan laajasti uusimaan vesikaton lisäksi. Vakuutuksien osalta katon huoltamisen laiminlyönti voi myös tarkoittaa sitä, että vakuutus ei korvaa vahinkoja.

Kattoremontin toteutus

Kattoremontti on tehtävä jos on jo liian myöhäistä ja huomaat, että vesikatossa on selvää vuotoa tai laajalti tummia alueita. Pelkän vesikaton vaihtaminen tai vesikaton ja rakenteiden uusiminen voi olla hankalaa määrittää itse. Tämän takia on hyvä tukeutua ammattilaisten arvioon korjaustarpeista. Kattoremonttien ammattilaiset auttavat sinua kartoittamaan katon iän, aikaisemman kattoasennuksen työn laadun sekä kartoittamaan tulevan kattoremontin tarpeet. Laadukas kattoremontti varmistaa, että uusi katto kestää jälleen vuosia ennen kuin on tarpeellista miettiä katon korjauksia. Mikäli aiot myös asua asunnossa seuraavat kymmenen vuotta, laadukas kattoremontti varmistaa, että sinulle ei koidu jatkuvia korjaustarpeita vesikaton tai muiden kattorakenteiden osalta. Näissä kaikissa asioissa on hyvä kääntyä osaavan ammattilaisen puoleen.

Lisätietoa katon korjauksesta voit lukea esimerkiksi Lumo Rakennus Oy sivuilta.