Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet
17 January 2023

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäv

Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen
17 January 2023

Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täy

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti
18 October 2022

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista

Kattoremontti saattaa olla ajankohtainen, vaikka katto vaikuttaisi olevan kunnossa
15 July 2022

Katto suojaa taloa ja joutuu monen ulkoisen rasitu

Salaojat pitävät talosi perustukset kuivina
12 April 2022

Salaojia käytetään ensisijaisesti pohjaveden poist

Hissin peruskorjaus parantaa turvallisuutta ja mukavuutta

Vanhan hissin modernisointi tai vaihtaminen kokonaan uuteen tulee ajankohtaiseksi silloin, kun hississä on selkeitä turvallisuuspuutteita, hissin käytöstä on tullut hankalaa, käyttökustannukset ovat nousseet tai käyttöhäiriöt lisääntyneet. Hissin korjauksella tai vaihdolla voidaan parantaa niin turvallisuutta, käyttökokemusta kuin vähentää hissistä aiheutuvia kustannuksia.

Milloin hissin peruskorjaus tulee ajankohtaiseksi?

Eri hissivalmistajat — hieman valmistajasta riippuen — suosittelevat hissin peruskorjausta tai vaihtamista uuteen siinä vaiheessa, kun hissi on yli 20-25 vuotta vanha, tai kun hississä on selkeitä turvallisuusongelmia tai sen käytettävyyteen vaikuttavia vikoja. Turvallisuusongelmat voivat ilmetä esimerkiksi niin, että hissin ovet jäävät isosti raolleen, korista puuttuu kokonaan ovi tai hissi ei pysähdy tarkasti kohdilleen. Vähemmän vaarallisia ongelmia, jotka kuitenkin häiritsevät hissin käyttämistä, ovat mahdolliset öljyvuodot, häiritsevä ääni, käyttöhäiriöt tai jos hissin käyttäjät kokevat, että hissi antaa odotuttaa itseään tai että hissin käytöstä on tullut esteellistä.

Hissin modernisointi tai uusiminen voi tulla kyseeseen myös silloin, kun hissin ulkonäkö on vanhahtava tai kulunut tai rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut; esimerkiksi teollisuusrakennuksesta toimistotiloiksi.

Hissin modernisointi vai uusi hissi?

Hissiremontteja on erilaisia, ja oikeiden toimenpiteiden valinta perustuu siihen, kuinka perustavanlaatuista korjausta tarvitaan. Radikaalein ratkaisu on hissin täydellinen uusiminen. Projektista riippuen viikoista kuukausiin kestävän toimenpiteen aikana koko hissi, koreineen ja nostokoneistoineen vaihdetaan uuteen. Perustavanlaatuisen remontin etu on tietenkin se, että sen avulla kaikki hissiin liittyvät ongelmat voidaan ratkaista kerralla, ja todennäköisesti melko pitkäksi aikaa. Hissin uusimista suositellaan erityisesti, jos hississä on selkeitä turvallisuusongelmia.

Jos hissiin liittyvät ongelmat ovat vähäisempiä; se kuluttaa esimerkiksi paljon sähköä tai vaikuttaa kulahtaneelta, paras ratkaisu voi olla osittainen hissin peruskorjaus, jossa hissin toimivuutta parannetaan vaihtamalla tietty osa tai osia, kuten esimerkiksi hissin ovet, nostokoneisto tai sähköasennukset. Hissin modernisoinnin etuna on, että halutessa myös hissin rakenteita, joilla voi olla arkkitehtonista arvoa, voidaan säilyttää. Hissin modernisointi on myös sekä halvempaa, että kestää lyhyemmän aikaa. Remontin laajuudesta riippuen remontti kestää arviolta viikosta muutamaan viikkoon.

Hissiremontin edut

Hissin modernisoinnista tai uusimisesta hyötyvät niin rakennuksen käyttäjät kuin omistajatkin. Rakennuksessa asuville tai työskenteleville hissillä matkustamisesta tulee sekä turvallisempaa että mukavampaa, kun taas omistajat saavat lisäarvoa omistukselleen kiinteistön haluttavuuden lisääntyessä.

Suomessa hissien korjausta sekä modernisointia tarjoaa esimerkiksi Schindler Oy.