Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Likakaivon tyhjennys täytyy tehdä säännöllisesti

Omakotitalossa riittää aina puuhaa ja kaikista asumiseen liittyvien asioiden sujumisesta täytyy pitää itse huolta. Kerrostalossa asuessa suurin osa kiinteistön huollosta sujuu kuin itsestään, kun vaan maksaa kulut yhtiövastikkeella. Omakotitaloon muuttaminen on kuitenkin monelle suuri unelma, vaikka asuminen ei olekaan yhtä vaivatonta. Kerrostalossa asuessa, harvemmin tulee miettineeksi esimerkiksi, miten hoitaa likakaivontyhjennys tai jätteiden kierrätys. Mitä kaikkea omakotitaloon muuttajan tulee ottaa huomioon?

Omakotitaloon muuttajan muistilista

Muuttaessa omakotitaloon, siirtyy monta asiaa, joita aiemmin ei ole tarvinnut miettiä, omalle vastuulle. Talon omistajan täytyy solmia sopimuksia monien eri toimijoiden kanssa. Omistajan täytyy solmia sähkösopimus ja vesisopimus, lämmitysjärjestelmästä riippuen voi joutua solmimaan sopimuksen esimerkiksi öljyntoimittajan kanssa. Jätehuolto, likakaivon tyhjennys ja jätteiden kierrätys täytyy myös järjestää itse.

Jos talossa ei ole aurinkopaneeleita, kannattaa miettiä niiden asentamista, koska niiden avulla voi säästää sähkölaskussa ja se on myös ekologinen tapa tuottaa sähköä. Sähkösopimusta solmiessa kannattaakin miettiä tarkkaan, miten järjestää sähkön saamisen; tuottaako itse esimerkiksi osan siitä aurinkopaneeleilla ja sähkösopimusta solmiessa on hyvä tarkistaa, miten sähkö tuotetaan ja voiko myydä ylijäämä energian sähköyhtiölle. Ennen sopimuksen solmimista, kannattaa sähköyhtiöt kilpailuttaa, koska omakotitalossa sähkön hinnalla on suuri vaikutus asumismenoihin. Jos talo sijaitsee vuokratontilla, täytyy siitä maksaa kaupungille vuokraa, joka kannattaa huomioida asumiskuluissa. Kotivakuutusta hankkiessa kannattaa vakuutuksen tarjoajat kilpailuttaa ja miettiä, mitä kaikkea sen haluaa kattavan.

Kaikkea ei tarvitse hoitaa itse

Omakotitalossa asumiseen kuuluu talon kunnossapidon ja hoitamisen lisäksi usein paljon pihatöitä ja pihateiden kunnossa pitoa. Kaupunki hoitaa katujen kunnossapidon ja perii siitä maksun kiinteistönomistajilta, mutta yksityiset pihatiet tulee pitää kunnossa itse. Esimerkiksi talvella se tarkoittaa lumitöitä ja hiekoitusta. Lumityöt voi myös ulkoistaa paikalliselle yrittäjälle. Kesällä pihatöihin kuuluu taas yleensä ruohonleikkausta ja riippuen minkälaisen pihan tai puutarhan itse haluaa, mahdollisesti myös muiden kasvien ja kukkien hoitamista. Puutarhatyöt ja pihan hoitamisen voi myös ulkoistaa paikalliselle yrittäjälle, jos itsellä ei ole niihin aikaa. Talon kunnossapitoon kuuluu erilaisia asioita ja jossain vaiheessa tulee varmasti eteen jokin remontti. Esimerkiksi kattoa täytyy huoltaa säännöllisesti ja varmistaa, että siinä ei ole vaurioita, vuotoja tai kasvustoa. Remontteihin ja kunnossapitotöihin voi myös etsiä luotettavan palveluntarjoajan hoitamaan ne puolestasi. VTM Putkistohuolto Oy tarjoaa ammattimaisen lokakaivon tyhjennyksen.