Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Salaojat pitävät talosi perustukset kuivina

Salaojia käytetään ensisijaisesti pohjaveden poistamiseen puutarhoista ja rakennusten perustusten ympäriltä. Salaoja on suunniteltu siirtämään maahan jäänyt vesi pois tai kohti viemäreitä. Ne toimivat parhaiten maaperässä, joka on altis sateiden tai tulvien aiheuttamalle kyllästymiselle. Onko pihallasi pysyvä kostea paikka? Tuleeko kellariisi vettä aina rankkasateen jälkeen? Yksinkertainen ratkaisu saattaa auttaa pihamaatasi ja talosi perustuksia pysymään kuivana. Salaoja putkisto johtaa sadeveden pois sieltä, minne sitä ei haluta ja vie sen toivotumpaan paikkaan, kuten kunnan sadevesiviemäriin tai sadetynnyriin. Tervetuloa rakennusaiheisen blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme ovat salaojat.

Miten salaoja toimii käytännössä

Salaoja kuulostaa hankalalta, mutta todellisuudessa se ei ole mitään erikoisempaa kuin soralla vuorattu oja, johon on upotettu putki, jonka avulla vesi kulkeutuu pois. Kun esimerkiksi kourut keräävät sateet, kun ne valuvat pois katolta, salaojat hallitsevat vettä maanpinnan tasolla. Oletetaan, että sadekuuron jälkeen vesi kerääntyy tiettyyn matalaan kohtaan kiinteistölläsi. Veden virtauksen ohjaaminen uudelleen salaojan avulla helpottaisi tätä ongelmaa. Salaoja tarjoaa myös ratkaisun jos kellariin pääsee vettä perustusten kautta. Näissä "märissä" kellareissa vesi painuu perustusta vasten ja vuotaa vähitellen läpi. Salaojan avulla perustuksen lähellä oleva vesi voidaan kuitenkin ohjata muualle.

Jos vesi tunkeutuu edelleen kellariin, vaikka ulkoviemäröinti on näennäisesti riittävää, sinun on ehkä asennettava salaojitus sisätiloihin. Asennukseen kuuluu kaivannon leikkaaminen kellarin laattaan perustuksen ympärysmittaa pitkin, putkien asentaminen kaivantoon ja pumppujen asentaminen veden siirtämiseksi sisätiloista ulos. Salaoja toimii samalla periaatteella riippumatta siitä, asennetaanko se pihalle vai kellariin. Ensin kaivetaan kaivanto, joka on kalteva siihen suuntaan, johon veden halutaan menevän.

Koska viemäriputken halkaisijan ja sen tehokkuuden välillä on suora yhteys, tee kaivanto vähintään 30 senttiä leveäksi ja pyri noin puolen metrin syvyyteen. Jos asennat salaojan perustuksen ympärille estämään kellarin kosteutta, huolehdi siitä, että putki sijoitetaan laatan tai valmiin lattiantason alapuolelle. Kun salaoja on kaivettu, tulisi kuoppa täyttää sepelillä. Salaojat kannattaa rakennuttaa sekä huollattaa ammattilaisella, sillä tarvitset laajaa tietotaitoa ja oikeanlaiset laitteet asennukseen. Esimerkiksi Spaaki Oy toteuttaa salaojat ammattitaitoisesti sekä luotettavasti.