Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Hissin huolto varmistaa sen sujuvan liikkumisen ja turvallisuuden
23 May 2024

Hissit ovat nykypäivän rakennusten keskeisiä eleme

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista vaihetta ja sen suunnittelussa tulee huomioida paljon erilaisia asioita. Pesuhuoneremontti voi olla kylpyhuoneremontti tai se voi pitää sisällään myös muiden pesutilojen, kuten esimerkiksi saunan, pesutilojen ja wc-tilojen remontoinnin. Jos pesutilojen remontointi on sinulle ajankohtainen aihe, lue lisää tämänkertaisesta kirjoituksesta, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ennen remontin aloittamista. Toivottavasti löydät blogista hyödyllisiä vinkkejä ja viihdyttää lukemista.

Pesutilojen suunnittelu kannattaa tehdä tarpeiden mukaan

Pesutilojen suunnittelussa raamit uusille tiloille asettaa käytettävissä oleva tila sekä rakentamisen normit ja ohjeet. Kerrostalossa ei usein ole mahdollista tehdä tilallisia muutoksia, mutta esimerkiksi vanhassa talossa asuessa voi tarkistaa, voiko pieneen ja ahtaaseen kylpyhuonetilaan löytää lisätilaa viereisistä huoneista.
Kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisia toimintoja pesutiloilta haluaa ja onko itselle tärkeää esimerkiksi rentoutuminen kylvyssä, saunasta nauttiminen ja höyrysuihkun lämmössä virkistäytyminen. Pesutilojen suunnittelussa on tärkeä, että siellä on riittävästi tilaa tarpeellisille kalusteille, tekniikalle sekä siellä suoritettaville toiminnoille.
Elämäntilanteesta riippuen tarvitaan kylpyhuoneelta erilaisia ratkaisuja; se mikä sopii esimerkiksi lapsiperheelle täydellisesti, ei välttämättä ole paras vaihtoehto ikäihmiselle. Jos tila sen sallii, ovat pesutiloista erilliset wc- ja pyykinpesu- ja käsittelytilat parempi ratkaisu. Huolellisella suunnittelulla ja hyvällä tilankäytöllä voi myös pienistä tiloista taikoa toimivat ja kauniit pesutilat. Pesutiloja remontoidessa tulee myös kiinnittää huomiota siihen, että tilat suunnitellaan niin, että siellä on riittävä ilmanvaihto ja lämmitys, että sinne ei pääse kertymään liikaa kosteutta.
Kylpyhuoneen valaistus on hyvä olla säädettävissä tarpeen mukaan tehokkaasta ja käytännöllisestä tunnelmallisempaan valaistukseen.

Pintamateriaalien valinta on tärkeä osa suunnittelua

Pesutiloissa käytettävät pintamateriaalit kannattaa valita huolellisesti. Materiaalien täytyy kestää kosteutta ja kulutusta sekä olla turvalliset ja mukavat jalkojen alla. Kosteuden kestäviä materiaaleja pesutiloihin ovat esimerkiksi lasi, keraamiset laatat, kivi, lasitiilet ja muovi. Materiaaleja valitessa kannattaa myös miettiä niiden ympäristövaikutusta niiden kokonaiselinkaaren ajalta. Erilaiset laatat on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin ja laattoja on tarjolla suuri valikoima. Laattoja valitessa kannattaa varmistaa, että ne sopivat haluttuun tarkoitukseen. Kylpyhuoneremontti kannattaa suunnitella huolellisesti ja osaan sen vaiheiden toteutuksesta voi suorittaa vain ammattilainen, kuten Oulun Remontti Idea Oy.