Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen
Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täytyy toteuttaa huolella, että lopputuloksesta tulee onnistunut. Yksi tärkeä vaihe rakentamisessa on betonin valaminen ja on tärkeää että betonointi valmistellaan, suoritetaan ja jälkihoidetaan huolellisesti, koska siten voidaan ehkäistä parhaiten betonin halkeilua. Betonin vaurioituminen voi johtua monesta eri syystä ja vaurioitunutta betonia voidaan korjata erilaisilla menetelmillä. Esimerkiksi injektointi on betoninkorjausmenetelmä, jolla voidaan korjata erilaisia betonivaurioita. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on injektointi ja miten sen avulla voidaan korjata erilaisia betonivaurioita.
Betonivalu kannattaa suunnitella, tehdä ja jälkihoitaa huolellisesti
Betonia käytetään lähes kaikessa rakentamisessa talonrakentamisessa infrastruktuurin rakentamiseen. On tärkeää, että betonivalun kaikki vaiheet tehdään huolellisesti, kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Betonivalun kolme päävaihetta ovat valmistelutyöt, valutyö ja jälkihoito. Betonivalun valmisteluvaiheeseen kuulivat esimerkiksi pohjarakenteiden valmistaminen, raudoitus ja muottien teko. Valuvaiheessa on tärkeää varmistaa, että betonin rakenne on rakenteelle oikea, betonimassan paksuus, valunopeus ja betonimassan valaminen tasaisesti.
Betonin jälkihoidolla tarkoitetaan betonin liian aikaisen kuivumisen ja kutistumisen estämistä. Liian nopeaa vedenhaihtumista betonipinnalta voidaan estää esimerkiksi ensimmäiseksi pinnalle suihkutettavalla jälkihoitoaineella ja sen jälkeen suojaamalla betonia muovikalvolla. Halkeilu on tyypillistä betonirakenteille, mutta rakenteiden kestävyyden vuoksi halkeilun hallinta ja korjaaminen ovat myös tärkeässä asemassa, huolellisen valmistelun, valutyön ja jälkihoidon lisäksi. Myös betonimassan oikealla koostumuksella ja rakenteiden hyvällä suunnittelulla voidaan hallita ja estää betonin halkeilua.
Betonirakenteiden injektointi korjaa betonirakennetta
Betonin halkeilu voi johtua monesta eri syystä, mutta sen rakennetta voidaan korjata injektoinnilla. Injektointi on työmenetelmä, jolla voidaan täyttää esimerkiksi betonirakenteessa olevia halkeamia, tyhjiä tiloja, huokoisia kohtia sekä mahdollisesti pinnassa olevien teräsosien taakse jääneitä tyhjiä tiloja. Injektointiin voidaan käyttää erilaisia aineita ja ne valitaan injektoitavan kohteen mukaan. Injektointiin voidaan käyttää sementti-injektointiainetta, muovi-injektointiainetta, epoksia, polyuretaania ja akryylia. Sementtipohjaiset injektointiaineet soveltuvat halkeamien korjaukseen, halkeaman leveyden ollessa yli 1 mm. Muovi-injektointiaineita käytetään pienien, noin 0,2 – 1,0 mm leveiden halkeamien injektointiin silloin, kun ne ovat korroosio vapaita. Epoksit kestävät hyvin happoja ja emäksiä ja niillä voidaan myös injektoida silloin, kun halkeama on veden täyttämä. Polyuretaaneja on paljon erilaisia, joten niiden käytössä kannattaa huomioida se, että niiden ominaisuudet saattavat poiketa paljon toisistaan. Akryylihartsit sopivat hyvin esimerkiksi työsaumojen tiivistykseen. Oivaset Oy hoitaa betonin injektointityöt ammattitaidolla.