Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Väliseinämuuraus – kestävä ratkaisu rakentamiseen
27 June 2024

Rakentamisessa väliseinämuuraus on olennainen osa,

Hissin huolto varmistaa sen sujuvan liikkumisen ja turvallisuuden
23 May 2024

Hissit ovat nykypäivän rakennusten keskeisiä eleme

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen

Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täytyy toteuttaa huolella, että lopputuloksesta tulee onnistunut. Yksi tärkeä vaihe rakentamisessa on betonin valaminen ja on tärkeää että betonointi valmistellaan, suoritetaan ja jälkihoidetaan huolellisesti, koska siten voidaan ehkäistä parhaiten betonin halkeilua. Betonin vaurioituminen voi johtua monesta eri syystä ja vaurioitunutta betonia voidaan korjata erilaisilla menetelmillä. Esimerkiksi injektointi on betoninkorjausmenetelmä, jolla voidaan korjata erilaisia betonivaurioita. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on injektointi ja miten sen avulla voidaan korjata erilaisia betonivaurioita.

Betonivalu kannattaa suunnitella, tehdä ja jälkihoitaa huolellisesti

Betonia käytetään lähes kaikessa rakentamisessa talonrakentamisessa infrastruktuurin rakentamiseen. On tärkeää, että betonivalun kaikki vaiheet tehdään huolellisesti, kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Betonivalun kolme päävaihetta ovat valmistelutyöt, valutyö ja jälkihoito. Betonivalun valmisteluvaiheeseen kuulivat esimerkiksi pohjarakenteiden valmistaminen, raudoitus ja muottien teko. Valuvaiheessa on tärkeää varmistaa, että betonin rakenne on rakenteelle oikea, betonimassan paksuus, valunopeus ja betonimassan valaminen tasaisesti.

Betonin jälkihoidolla tarkoitetaan betonin liian aikaisen kuivumisen ja kutistumisen estämistä. Liian nopeaa vedenhaihtumista betonipinnalta voidaan estää esimerkiksi ensimmäiseksi pinnalle suihkutettavalla jälkihoitoaineella ja sen jälkeen suojaamalla betonia muovikalvolla. Halkeilu on tyypillistä betonirakenteille, mutta rakenteiden kestävyyden vuoksi halkeilun hallinta ja korjaaminen ovat myös tärkeässä asemassa, huolellisen valmistelun, valutyön ja jälkihoidon lisäksi. Myös betonimassan oikealla koostumuksella ja rakenteiden hyvällä suunnittelulla voidaan hallita ja estää betonin halkeilua.

Betonirakenteiden injektointi korjaa betonirakennetta

Betonin halkeilu voi johtua monesta eri syystä, mutta sen rakennetta voidaan korjata injektoinnilla. Injektointi on työmenetelmä, jolla voidaan täyttää esimerkiksi betonirakenteessa olevia halkeamia, tyhjiä tiloja, huokoisia kohtia sekä mahdollisesti pinnassa olevien teräsosien taakse jääneitä tyhjiä tiloja. Injektointiin voidaan käyttää erilaisia aineita ja ne valitaan injektoitavan kohteen mukaan. Injektointiin voidaan käyttää sementti-injektointiainetta, muovi-injektointiainetta, epoksia, polyuretaania ja akryylia. Sementtipohjaiset injektointiaineet soveltuvat halkeamien korjaukseen, halkeaman leveyden ollessa yli 1 mm. Muovi-injektointiaineita käytetään pienien, noin 0,2 – 1,0 mm leveiden halkeamien injektointiin silloin, kun ne ovat korroosio vapaita. Epoksit kestävät hyvin happoja ja emäksiä ja niillä voidaan myös injektoida silloin, kun halkeama on veden täyttämä. Polyuretaaneja on paljon erilaisia, joten niiden käytössä kannattaa huomioida se, että niiden ominaisuudet saattavat poiketa paljon toisistaan. Akryylihartsit sopivat hyvin esimerkiksi työsaumojen tiivistykseen. Oivaset Oy hoitaa betonin injektointityöt ammattitaidolla.