Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet
17 January 2023

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäv

Injektointi on korjausmenetelmä betonirakenteiden korjaukseen
17 January 2023

Rakentamisessa on paljon yksityiskohtia, jotka täy

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen projekti
18 October 2022

Pesuhuoneremontti pitää sisällään monta erilaista

Kattoremontti saattaa olla ajankohtainen, vaikka katto vaikuttaisi olevan kunnossa
15 July 2022

Katto suojaa taloa ja joutuu monen ulkoisen rasitu

Salaojat pitävät talosi perustukset kuivina
12 April 2022

Salaojia käytetään ensisijaisesti pohjaveden poist

Kiinteistöpalvelu hoitaa kiinteistöt ja piha-alueet

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäviä, joilla hoidetaan ja ylläpidetään sekä taloyhtiöön kuuluvia kiinteistöjä että piha-alueita. Kiinteistöpalvelun avulla taataan toimiva ja turvallinen asuminen sekä hyvä asumisviihtyvyys. Tervetuloa blogin pariin ja tällä kertaa aiheena on kiinteistöpalvelu ja mitä kaikkea tähän monipuoliseen työnkuvaan kuuluu. Toivottavasti saat kirjoituksesta kattavan kuvan kiinteistöpalveluista ja viihdyt kirjoitustemme parissa.

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monipuoliset kiinteistönhuollon tehtävät

Kiinteistöpalvelut tarjoavat kattavia kiinteistöhuollon palveluita, joihin kuuluvat muun muassa perinteisemmät piha-alueen kunnossapidot, mutta myös vaativammat huoltotyöt. Kiinteistöpalvelu hoitaa taloyhtiöiden kiinteistöjä ja heidän sopimushuollon piiriinsä voi kuulua, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä, liikehuoneistoja tai teollisuuskiinteistöjä sekä myös muita palvelukohteita. Kiinteistöhuolto pitää kiinteistöt ja piha-alueet hyvässä käyttökunnossa niin, että taloyhtiössä on turvallista, terveellistä ja viihtyisää asua ja tilojen käyttäjät voivat hyvin.

Kiinteistöpalvelu suunnittelee kiinteistönhuollon ennakoivasti sopimuksen mukaan

Kiinteistönhuollossa ennakoiva huolto on tärkeässä osassa ja kunnossapito tehtävät suunnitellaan huolellisesti etukäteen, mahdollisimman hyvin ja pitkälle ajanjaksolle. Kiinteistöpalvelu huolehtii kiinteistönkunnosta monipuolisesti, sopimuksessa määriteltyjen tehtävien mukaisesti. Kiinteistöpalvelulle kuuluu yleensä sekä pienten vikojen korjaukset, joidenkin laitteiden määräajoin tehtävät tarkistukset, piha-alueiden kunnossapito ja rappukäytävien siisteydestä huolehtiminen.

Kiinteistöpalvelu hoitaa päivystyksen yllättävien vikojen varalta

Kiinteistöhuollolle kuuluu myös yllättävien vikojen ja hälytystöiden hoitaminen sekä myös muiden ongelmien hoitaminen ja ratkaisu, kaikkina vuorokauden aikoina. Usein kiinteistöpalvelu päivystää ympäri vuorokauden, että kaikki mahdolliset vika- tai ongelmatilanteet saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi vesivahingot ovat tilanteita, jotka täytyy ilmoittaa huoltomiehelle tai kiinteistöpalvelulle välittömästi, mihin tahansa vuorokauden aikaan. Vaikka moniin paikkoihin voi olla nykyään yhteydessä digitaalisesti, on tärkeää, että tilanteissa, jotka vaativat nopeaa toimintaa, ilmoitetaan asiasta kiinteistöpalvelulle niin, että tieto menee varmasti perille, kuten soittamalla.

Kiinteistöpalvelulle kannattaa ilmoittaa havaitsemistaan vioista

Kiinteistöpalvelun huoltomiehet kiertävät tarkistamassa kiinteistön rakennuksia, rappukäytäviä ja piha-alueita, usein myös päivittäin, mutta he eivät välttämättä silti pysty havaitsemaan kaikkia vikoja. Onkin tärkeää, että asukkaat tai vuokralaiset ovat myös itse aktiivisia ja ilmoittavat havaitsemistaan vioista huoltoyhtiölle, että ne voidaan korjata mahdollisimman pian. Kiinteistöpalvelun tai huollon numero löytyy yleensä aina joko rappukäytävän ilmoitustaululta, ala-aulasta tai pääovilta. PKMK Palvelut Oy tarjoaa monipuoliset kiinteistöpalvelut Tampereen alueella.