Menu

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus


minusta

Kerrostaloasunnon remontointi ja korjaus

Monilla kerrostalon ostajilla on yleensä remontti edessä, jos asunto on muutaman vuosikymmenen vanha tai se halutaan remontoida muuten vain oman näköiseksi. Sama homma myös usein myyntivaiheessa kun asunnon arvoa halutaan nostaa. Varsinkin ensi asunnon ostajille saattaa olla täysin yllätys miten paljon remontit maksavat ja mitä kaikkea eri remontteihin tarvitaan. Remonttia suunniteltaessa materiaalit ja niiden kustannukset saattavat olla hyvinkin tiedossa, mutta työn osuus ja se mitä osaajia siihen tarvitaan saattaa olla hyvinkin hakusessa. Tai tosin päin, tekijä on tiedossa mutta muu onkin sitten ihan hukassa vielä. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda apua näihin asioihin esimerkkien kautta sekä käymällä aihetta läpi yleisesti. Toivottavasti saat paljon apua omaan remonttiisi kirjoituksien kautta!

Viimeisimmät julkaisut

Elementtihallit pystytettynä on tehokas ja joustava ratkaisu moniin tarpeisiin
28 March 2024

Elementtihallit ovat rakentamisen keskeinen osa, t

Uudisrakentaminen - rakentamisen innovaatiot ja haasteet
28 March 2024

Uudisrakentaminen on olennainen osa modernia yhtei

Pihapuiden kaato: toimenpide turvallisen ympäristön takaamiseksi
15 February 2024

Pihapuiden kaato on tärkeä toimenpide, joka tulee

Rakennuksen purkutyöt: turvallisuus, menetelmät ja ympäristövaikutukset
8 December 2023

Rakennuksen purkutyöt ovat usein olennainen vaihe

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?
8 August 2023

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissas

Kylpyhuoneremontti: miten tehdä kylpyhuoneen saneeraus helposti?

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä paikoista kodissasi. Se on paikka, jossa aloitetaan ja lopetetaan jokainen päivä. Sen vuoksi sen pitäisi olla tila, jossa tuntee olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi. Mutta entä jos kylpyhuone on vanha ja nuhjuinen? Jos kylpyhuone kaipaa uudistusta, kylpyhuoneremontti voi olla juuri se, mitä tarvitaan. Mutta mistä aloittaa? Tässä artikkelissa kerromme, mitä sinun tulee tietää ennen kuin aloitat kylpyhuoneen saneerauksen.

Kylpyhuoneremontti alkaa muutostarpeen kartoituksella

Ensimmäinen askel kylpyhuoneen saneerauksessa on tarkistaa, mitä kaikkea halutaan muuttaa. Onko se lattia, seinät, suihku, kylpyamme, allas, valaistus tai kaikki? Kannattaa pitää mielessä, että saneeraus vaatii aina aikaa ja rahaa, joten on hyvä tehdä suunnitelma, jossa otetaan huomioon budjetti ja aikataulu, jossa remontti halutaan toteuttaa. Budjettia ja aikataulua suunnitellessa on tärkeää määritellä, minkä verran rahaa on valmis käyttämään remonttiin ja minkälaisella aikataululla remontin halutaan valmistuvan. Budjetti ja aikataulu määrittävät myös materiaalien valinnan ja käytettävissä olevat palveluntarjoajat.

Kylpyhuoneen suunnitteluun kannattaa käyttää ammattilaista

On tärkeää etsiä luotettava ammattilainen tai kylpyhuonesuunnittelija, joka auttaa toteuttamaan halutun vision. Hyvä kylpyhuonesuunnittelija auttaa valitsemaan oikeat materiaalit, kuten esimerkiksi sopivan laatoitukseen, maalit, lattiamateriaalit ja kalusteet, sekä varmistaa, että budjetti ei ylity. Kylpyhuoneen saneerauksessa materiaalit ovat kaikki kaikessa. Kylpyhuone on tila, joka on alttiina kosteudelle ja vedelle. Onkin hyvä valita materiaalit, jotka ovat kestäviä ja hygieenisiä. Kannatta myös niiden puhdistamista ja tilan siivoamista, jonka tulisi olla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Kylpyhuoneen saneeraus tuo mukanaan myös mahdollisuuden muuttaa tai lisätä toiminnallisuuksia tilassa.

Luotettavan urakoitsijan valinta on tärkeää projektin onnistumiselle

Kun budjetti, aikataulu ja materiaalit on suunniteltu, seuraava askel on sopivan urakoitsijan löytäminen projektin toteuttamiseen. On tärkeää valita luotettava urakoitsija, jolla on sopiva kokemus ja pätevyys kylpyhuoneremonttien tekemiseen. Voit tarkistaa heidän kokemuksensa ja arvostelunsa verkosta. Kun sopiva ammattilainen on löytynyt, kannattaa varmistaa, että kaikki tarvittavat materiaalit ja mahdollisesti uudet kalusteet on saatavilla ennen kuin remonttityöt aloitetaan. On hyvä myös huolehtia siitä, että työmaa on siisti sekä turvallinen ja ettei remonttipölyä pääse leviämään muihin tiloihin.

Kylpyhuoneremontti voi lisätä kodin arvoa sekä parantaa sen ilmettä ja toimivuutta. Kun tietää tarkalleen, mitä haluaa ja remontti on suunniteltu budjettia ja aikataulua myöten valmiiksi, kaikki tarvittavat työkalut onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin on käsissä.

Kylpyhuoneen saneeraus Tampereella meiltä: Remontti Rex Oy.